Xavier Roger Anglada

Fent números i descobrint un govern municipal més car

1 comentari

El principal titular que va sortir del Ple Municipal extraordinari del 7 de juliol va ser que els polítics de Malgrat mantenen el sou del passat mandat. Darrere aquest titular, però, s’hi amaga una altra realitat, que és a l’equip de govern actual (PSC-PP) hi ha un regidor menys que en l’anterior mandat, i que per tant, cal analitzar bé si realment és certa aquesta afirmació de que econòmicament el govern actual no és més car que l’anterior.

En l’equip de govern anterior hi havia 9 regidors a govern, amb 5 dedicacions exclusives, 3 dedicacions parcials i un que cobrava per assistència a les sessions dels òrgans col·legiats dels que formava part.

En l’equip de govern actual hi ha 8 regidors a govern, amb 4 dedicacions exclusives, 3 dedicacions parcials i un que cobra per assistència a les sessions dels òrgans col·legiats dels que forma part.

Els regidors de l'Ajuntament de Malgrat sorgits de les eleccions municipals del 22 de maig

Els regidors de l'Ajuntament de Malgrat de Mar sorgits de les eleccions municipals del 22 de maig

Després de la reducció dels sous dels càrrecs electes de l’any 2010 com a conseqüència del Reial Decret Llei 8/2010 , l’equip de govern costava amb sous uns 239.059€ bruts anuals, amb una dedicació de 10.920 hores anuals, i per tant amb un cost per hora de 21,89€/h.

Després del Ple Municipal del 7 de juliol de 2011, el nou govern municipal passa a costar en qüestió de sous uns 204.390€ bruts anuals, amb una dedicació de 8.400 hores anuals, i per tant amb un cost per hora de 24,33€/h.

El principal motiu d’aquest encariment en qüestió de sous del nou govern municipal és que hi ha més dedicacions parcials (que haurien de suposar un estalvi econòmic), però que degut al càlcul desproporcionat dels seus sous ( les dedicacions parcials es cobren a 21.809€ bruts anuals i les dedicacions exclusives a 30.000€ bruts anuals, tot i fer només la meitat de les hores).

Per tant, considerant que l’equip de govern actual fa un 23% menys d’hores de dedicació (de 10.920 a 8.400) i només costarà un 14% menys (de 239.059€ a 204.390€), podem arribar a la conclusió que ens sortirà més car tot i que intentin vendre’ns que es gasten menys diners en sous.

One thought on “Fent números i descobrint un govern municipal més car

  1. No la saben llarga ni res aquesta gent en temes d’estraperlo. Mira que s’ha de ser rematadament burro per escollir dedicació total amb lo ben pagat que està fer una dedicació parcial. Aquí se’ns descobreix el grau d’astúcia de la Vega a l’escollir mitja dedicació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s