Xavier Roger Anglada

ERC a les eleccions espanyoles

Deixa un comentari

Ahir el president del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero va anunciar en roda de premsa posterior al Consell de Ministres la convocatòria d’eleccions al Congrés de Diputats per al diumenge 20 de novembre.

Fa un parell de setmanes sortia la notícia que diferents membres de Solidaritat Catalana, les CUP i independents demanarien l’abstenció a les eleccions generals per escenificar que el Congrés espanyol no té res a dir en el procés d’independència.

Però es pot permetre el luxe de prescindir d’una convocatòria electoral una força política que treballa per canviar l’status quo del país ( assolir la independència, defensar l’estat del benestar i treballar per la igualtat d’oportunitats )?? Jo crec que no. I sobretot quan penso en què tots aquells llocs institucionals on no hi siguem presents, hi seran el PP, el PSOE o la CiU de Duran i Lleida i de la seva aventura en busca d’un ministeri. I si és cert que a Madrid és impossible una majoria parlamentària a favor de la independència, si que es pot treballar per exemple pel concert econòmic, i qui millor que diputats d’ERC per defensar-lo després de 20 anys reclamant-lo? Segur que la nostra presència serà important per evitar que CiU rebaixi les expectatives generades arran de la que va ser la seva principal proposta en les eleccions catalanes de l’any passat. Volem recaptar i gestionar els nostres impostos, tots, i posteriorment aportar a l’Estat la quantitat corresponent als serveis de caràcter supraautonòmic. Per tant, ni el mínim dubte que ens hi hem de presentar i anar a assolir-hi la màxima representació.

Però també hem de tenir clar què hi volem anar a fer a Madrid. Perquè anar a salvar els mobles al govern espanyol de torn a qualsevol preu seria un greu error. Però tampoc dedicar els 4 anys de legislatura a treure pancartes des de l’escó i a fer política basada en discursos reivindicatius és la solució. Hem d’anar a fer-hi política per defensar Catalunya i l’estat del benestar. Perquè alguns intentaran retardar l’edat de jubilació fins als 67 anys o frenar el corredor mediterrani perquè els Països Catalans no esdevinguin una potència econòmica evident. I nosaltres hem de ser allà, sense cap mena de dubte!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s