Xavier Roger Anglada

Nous temps, nova imatge #CP13PSOE

Deixa un comentari

Aquest cap de setmana, quadres i militants socialistes es reuneixen amb motiu de la Conferencia Política Socialista. Aquesta trobada, amb l’ull posat a les eleccions generals de 2015, pretén donar un impuls a un partit en hores baixes després perdre 4 milions de vots a les últimes eleccions generals de 2011.

Les conclusions d’aquesta Conferència Política de ben segur que no arribaran a masses ciutadans, els textos i les esmenes aprovades passaran desaparcebudes, en contraposició a les imatges i figures que quedaran gravades al cervell dels ciutadans i ciutadanes (i futurs electors d’aquí a un parell d’anys). Aquests esdeveniments (Conferències, congressos…) serveixen per actualitzar el discurs, donar protagonisme als nous lideratges emergents i per transmetre noves sensacions a la ciutadania. L’actualització del discurs arriba ben poc, degut a l’escàs temps que tota notícia té als mitjans de comunicació, així que tot canvi ha de venir acompanyat d’un canvi d’imatge.

I en això ha posat accent el PSOE aquest cap de setmana, començant per les xarxes socials i passant per l’escenografia.

 Imatge PSOE FB

El protagonisme de la presidenta d’Andalusia, Susana Díaz, en la Conferència Política del PSOE es pot detectar quan apareix entre els 3 usuaris de Twitter més vinculats a l’etiqueta #CP13PSOE. Felipe González ja ha declarat avui que la presidenta andalusa podia tornar a “il·lusionar el PSOE”.

PSOE Twitter

L’escenografia també ha patit canvis. El tradicional color vermell socialista ha estat reemplaçat pel blanc. Si l’esquerra europea passa per una crisi profunda, els símbols que l’identifiquen, també.

escenografia psoe

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s