Xavier Roger Anglada

“Comença la recta final” (9N – 31 dies)

Deixa un comentari

Amb el d’avui començo una sèrie d’articles diaris de reflexió de l’actualitat del 9 d’octubre al 9 de novembre. El final del dia sembla que serà l’horari habitual d’escriptura d’aquests, després d’anar amunt i avall tot el dia durant més de mitja setmana. I que duri.

Començar el dia creuant-te amb el Conseller Espadaler no passa cada dia. A quarts de 9 del matí a la Plaça del Vi de Girona l’alcalde de la ciutat l’esperava acompanyat del Director General dels Mossos d’Esquadra. Just en el moment de creuar la plaça, arribada del cotxe oficial, i encaixada de mans i foto de rigor. Llegint el diari a l’hora d’esmorzar he deduït que l’incident a l’AVE podia estar a l’ordre del dia de la trobada.

El “procés” té avui una altra cimera. Tot i no confirmada oficialment i que haguéssim pensat que començaria a mig matí, sembla que fins a mitja tarda els convidats no han anat arribant. Amb durada de 3 hores, ha sigut més curta doncs que la del passat divendres, la del “ha anat bé”. La proximitat del 9N hauria de comportar reunions de seguiment diàries, i pel que sembla de manera pública només n’hi ha de setmanals.

Al vespre la Universitat de Girona ha encetat el cicle “El procés, a debat”, una promesa electoral de l’equip de Rectorat encapçalat pel Dr. Bonet, avui absent a l’acte.  La Dra. Guibernau ha pronunciat una conferència inaugural titulada “Democràcia i canvi polític a Europa”. La sala d’actes de la Fundació Universitat de Girona no era plena, cosa que no preveia abans d’entrar-hi, pensant en si hauria de seguir la conferència dret o no. Anar-hi m’ha fet retrobar companys de feina d’on vaig treballar quasi un any. Les coses no han canviat gaire i això no és bona senyal. La conferència prou bé, però lluny de ser magistral.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s